Wat is Bikefitting?

Bikefitting is een fietsmeting die ervoor zorgt dat je in een optimale fietshouding op je fiets komt te zitten. Maar Bikefitting is meer dan een fiestmeting alléén. The Cycling Expert kijkt ook naar specifieke punten van jouw lichaamsbouw. Adviezen om je rompstabiliteit en flexibiliteit te vergroten zijn een onderdeel van het totaal advies van The Cycling Expert. Heb je al een racefiets en heb je last van blessures? Dan is een dynamische fietsmeting hèt middel om erachter te komen wat de oorzaak hiervan is. Wij adviseren en begeleiden je indien noodzakelijk ook al vóór de aanschaf van je fiets.

Blessures voorkomen door een optimale houding op de fiets

Sportieve fietsers vinden het heerlijk om vele kilometers te maken op hun racefiets of mountainbike. Afzien hoort daar van tijd tot tijd bij. De Strava segmenten zijn niet meer weg te denken in onze fietswereld. Bij afzien hoort wel eens wat pijn. Maar bedoelen we dezelfde pijn? Of is het pijn die ook te voorkomen was/ is door een optimale houding op je fiets. Pijn in de rug, zitvlak of knie hoort niet bij afzien. Je bent dan onderweg naar een blessure. Wat niet je bedoeling zal zijn. Om dit soort pijnen, blessures te voorkomen is het allereerst belangrijk dat je op een fiets zit die qua grootte en geometrie bij je past. Een te groot of te klein frame heeft gevolgen voor je fietshouding.

Afstelling van je contactpunten

Daarna komt de afstelling van je contactpunten. Dat zijn zadel, stuur en pedalen/schoenplaatjes. Heb je een juiste frame maat en zijn de contactpunten afgesteld op jouw lichaamsmaten? Dan ga je zeker weten met veel meer plezier je fietskilometers afleggen.

Bij The Cycling Expert kun je gebruik maken van 3 opties:

  • Size2bike
  • Ready2bike
  • Live2bike

Bikefitting Studio The Cycling Expert

cyclefit
sqlab
fietsmaten

Size2bike

Vergelijk de 3 opties

De naam zegt het al. We gaan de voor het fietsen relevante lichaamsmaten opmeten. Niet alleen binnenbeenlengte zoals je veel leest. Maar nog veel meer maten zijn bepalend voor de framemaat van je fiets en de afstelling van zadel en stuur.

Omdat fietsplezier en goed presteren begint bij de optimale houding voor jou op de fiets is dit een slimme investering. Vaak blijkt dat zeker een beginnende sportieve fietser na een seizoen fietsen erachter is gekomen dat het toch niet de juiste fiets voor hem of haar is. Dat is zonde van je geld.

De relevante lichaamsmaten worden verwerkt in het CycleFit meetsysteem. CycleFit combineert de resultaten van wetenschappelijk onderzoek op het vlak van biomechanica en inspanningsfysiologie. Deze kennis wordt gebruikt voor het analyseren van de lichaamsmeting en zitposities.

Heb je al een bepaalde voorkeur voor één of meerdere merken. Dan kunnen we voor die merken je framemaat en de afstelling van zadel en stuur bepalen. Dit krijg je in een rapport mee. Zo kom je beslagen ten ijs bij de fietsspecialist. Of als je via internet een mooie racefiets gaat kopen.

Prijs: € 59,- (excl materiaalkosten)


SIZE2BIKE AANVRAGEN

Ready2bike

Vergelijk de 3 opties

Je hebt een racefiets gekocht en wil een goede / betere positie op je fiets? Dan kun je met de Ready2bike meting en afstelling al veel verbetering voelen.

Met de gegevens uit Size2bike CycleFit meetsysteem gaan we aan de slag met afstelling van schoenplaatjes (voor achter) zadelhoogte, zadelstand voor achter, stuurhoogte etc. Ook controleren we of je de juiste stuurbreedte hebt. En we voeren een meting uit voor het bepalen van de zadelbreedte. Uiteindelijk controleren we de afstelling nog met het statisch meten van kniehoeken en schouderhoek.

Zo voorkom je blessures of klachten die niet bij fietsplezier en presteren horen. Ook hiervan krijg je een rapport met je gegevens. De oude afstelling en de nieuwe aangepaste afstelling.

Prijs: € 129,- (excl materiaalkosten)


READY2BIKE AANVRAGEN

Live2bike

Vergelijk de 3 opties

Dit is onze meest uitgebreide fietspositie analyse. Daar staat geen standaard tijd voor hoelang we hiermee bezig zijn. We stoppen pas als we het optimale resultaat hebben behaald.

Het doel is om de fietser binnen zijn/haar mogelijkheden en zijn/haar doelen zo optimaal mogelijk op de fiets te zetten. Optimaliseren van de hoeken en optimaliseren van de druk en krachten op de 3 contactpunten. (zadel, stuur, pedalen)

We beginnen met een uitgebreide intake en screening van jou als fietser. Deze gegevens nemen we mee in de afstelling van je fiets. Live2bike is een dynamische fietspositie analyse wat betekend dat terwijl je fietst je houding en beweging geanalyseerd wordt. Zowel je oude fietspositie als je nieuwe. Zij, voor en achteraanzicht. Ook gaan we een voetdrukmeting uitvoeren. Nog een stap verder gaan we met het afstellen van schoenplaatjes.

Het komt vaak voor dat fietsers deze meting pas uitvoeren op het moment dat er klachten ontstaan. Of blessures die maar niet over gaan. Nek, schouder, knie, voet, hand, rug. De meeste klachten zijn echt te voorkomen door een optimale afstelling. Ook van deze Live2bike dynamische fietspositie meting krijg je een uitgebreid rapport mee.

Prijs: € 169,- (excl materiaalkosten)


LIVE2BIKE AANVRAGEN

bikefitting fietspositiehouding

bikefitting voet type bepaling

bikefit