Een indoor trainer

Als wielrenner wil je ervoor zorgen dat je in de winter ook aan je conditie werkt. Duurtrainingen met anaerobe prikkels en het verbeteren of onderhouden van je souplesse is heel belangrijk. De wereld van de indoor trainers is in een paar jaar tijd flink veranderd. Tegenwoordig heb je allerlei mogelijkheden via internet (Zwift, Kinomap, The Sufferfest, Cadence VR) om je in een reële buiten setting te wanen. De programma’s sturen de weerstand van de smart indoor trainer aan.

De internetmogelijkheden werken verslavend! Voor je het weet ben je 3x per week te hard aan het werk omdat je niet onder wilt doen voor je digitale concurrent op het platform. Je kunt zo entertrainen, je wordt vermaakt en je traint. Uiteraard kun je ook zelf je trainingsprogramma schrijven of dat door The Cycling Expert laten doen.

De mogelijkheden die The Cycling Expert kan bieden zijn:

De Wahoo Kickr Snap

Een stevige indoortrainer waar je je fiets met achterwiel in plaatst. De snelspanner hiervoor wordt meegeleverd.

De Wahoo Kickr Power Trainer

Klem je liever je fiets niet vast bij de achtervork? Dan is de Kickr de oplossing. Je haalt je achterwiel eruit en “hangt” je fiets over de cassette. Direct drive wordt dat wel genoemd. De cassette 11 speed wordt meegeleverd. 10 speed lever ik erbij tegen een kleine meerprijs.

Beide trainers van wahoo zijn ook geschikt voor schijfremfietsen!

wahoo

Wahoo Kickr Snap

wahoo kickr snap indoor trainer

wahoo

Wahoo Kickr Power Trainer

wahoo kickr indoor trainer

De LifeFitness IC8

Wil je liever je racefiets helemaal niet op een indoortrainer bevestigen? Maar hang je die te rusten. Of heb je een partner of huisgenoot die ook verslaafd is aan fietsen en fit wil blijven in de winter? Dan is de Lifefitness IC8 powerbike de oplosssing! Net nieuw op de markt en ook leverbaar voor particulieren. Ontwikkeld door de Indoor Cycling Group in samenwerking met Hunter Allen.

De IC-8 geeft een reëel fietsgevoel. Hij heeft een freewheel en je traint op basis van hartslag of vermogen. Ook het koppelen met je Wahoo elemnt of andere fietscomputer met bluetooth of ANT+ gaat simpel. Zo sla je al je trainingsdata op.

Meer weten  over de indoor trainers? Aarzel niet en neem contact op!

lifefitness

LifeFitness IC8

IndoorCycle life fitness IC8

LifeFitness IC8

IndoorCycle life fitness IC8

LifeFitness IC8

IndoorCycle life fitness IC8