Missie en visie

In mijn bedrijf The Cycling Expert heb ik alle eigenschappen van mezelf kunnen leggen. Gepassioneerd fietser, service en klantgericht, gedreven, geduldig, vakman, met maar 1 missie:

Het beste uit de sportieve fietser halen door goede training en de optimale houding op de racefiets.

Door een optimale fietshouding en de juiste training zijn blessures te voorkomen en kan er met plezier naar een doel gewerkt worden. Als het resultaat is dat het doel “blessurevrij” gehaald is en de fietser een voldaan gevoel heeft, is mijn missie geslaagd!

Ervaring

Zelf fiets ik al vanaf mijn jeugd. Mijn eerste racefiets was een Goudgele Flandria. Ergens eind jaren 70. In mijn dienstijd, die wat langer was omdat ik 8 jaar beroepsonderofficier ben geweest, heb ik veel aan hardlopen en mountainbiken gedaan. De duursport is wel mijn ding. Afgelopen 20 jaar heb ik verschillende fietsreizen en tochten gemaakt. Met en zonder bagage. Op de trekkingfiets, racefiets of mountainbike.

Het racefietsen ben ik afgelopen 10 jaar steeds fanatieker gaan doen. Franse Alpen, Dolomieten, Mallorca en natuurlijk heel veel in Nederland gefietst. Want ook ons eigen land biedt veel mogelijkheden voor toertochten en training. Vanuit Driebergen-Rijsenburg is de Utrechtse Heuvelrug natuurlijk een heel mooi gebied om los te gaan. Vele Strava segmenten liggen hier om de hoek.

Kennis

Met mijn bagage als Star3 gecertificeerd Spinning Instructor, NTFU RACE 3 diploma, wattbike gevorderde trainers certificaat en de nodige diploma’s op fitnessgebied bezit ik veel theoretische kennis en praktische ervaring om de sportieve fietser te begeleiden.

Op het gebied van bikefitting heb ik diverse cursussen gevolgd. Onder andere bij SOMT. Gebaseerd op de uitgangspunten van gebiomized, cycle fit, en ook de inzichten van Bikefit, Paul Swift worden gebruikt in mijn Bikefit studio.

Het beste resultaat

De laatste maanden heb ik me meer verdiept in het Bikefitting. Omdat zonder goede houding op de fiets de prestaties en het plezier een stuk minder zijn. Bij mij staat fietsplezier voorop. En goed presteren volgt dan vaak. Je traint voor jezelf om fit te bljven. Of omdat je een doel hebt om naar toe te werken. Met goed doordachte en juist getimede training haal je het beste resultaat.