Een nieuw zadel

The Cycling Expert is een testzadel centrum. Omdat ik geloof dat je alleen het juiste zadel kunt kiezen door erop te testen heb ik inmiddels 4 merken zadels met de verschillende types waar je op kunt testen.

Want wat voor de een perfect zit en zorgt voor urenlang fietsplezier zonder zadelpijn, kan voor de ander binnen een uur al lijden tot fikse klachten wat het fietsplezier niet bevorderd. De meeste fietsfabrikanten maken van het zadel een sluitpost. Niet vreemd dat de meeste zadels dan ook niet echt lekker zitten. De kleur klopt vaak wel met de kleur van het frame.
De merken die te verkrijgen zijn bij The Cycling Expert als officieel dealer:

Interesse

Heb je interesse in een zadelmeting en advies, neem dan contact op voor een afspraak!

selle smp zadels

Selle SMP

Selle SMP, 100 % gemaakt in Italie, al 70 jaar lang! Zij maken mooie ergonomische zadels. Keuze uit de verschillende breedte maten, en mate van vulling (van geen tot en met dikke vulling). Zadels voor race, mountainbike en triatlon!

zadels van selle smp

selle italia zadels

Selle Italia

Selle Italia, ook een Italiaans merk met een ruime collectie. The Cycling Expert heeft er een 10-tal uitgehaald waarvan ik denk als bikefitter dat de fietser daar blij van wordt!. Selle Italia heeft ook verschillende breedtematen, en afhankelijk van je lenigheid keuze uit zadels met een klein, groot of geen gat in het zadel. Uiteraard adviseer ik je hierin.

zadels van selle italia

SQ lab

SQ lab: Zadels van Duitse makelij. Hier zitten artsen achter die over de ergonomie van het zadel hebben nagedacht, voor dames en heren. Verschillende breedtematen, en kenmerkend is de hogere achterkant van het zadel tov de neus van het zadel. Zadels voor race en mountainbike.

zadels van sq-lab

ISM zadels

Deze zadels kenmerken zich door de specifieke vormgeving. Worden vaak aanbevolen door artsen. Ook van dit merk heb ik verschillende testmodellen.

zadels van ism