Individuele training / begeleiding

Trainingschema’s

Ga je mee doen aan een meerdaags wieler evenement? Of ga een een 1 daagse grote uitdaging aan in 2018? Of wil je sneller gaan fietsen? Kortom je wilt je conditie verbeteren. Dan ben je bij The Cycling Expert aan het juiste adres om je individueel te laten begeleiden. Ik heb ruime ervaring in het maken van trainingschema’s voor de wielrenner. Als je gestructureerd aan de slag gaat met trainen maak je zeker progressie.

In overleg met elkaar bekijken we hoeveel trainingsuren, trainingsbelasting je aan kunt per week en dan maak ik een traininsplan en schema zodat je optimaal fit bent voor je challenge. Als gecertificeerd Training Peaks coach gebruik ik de software van TrainingPeaks. Dit is professionele trainingssoftare. Hier staan dan je trainingen in, en na de training kun je de trainingsdata hier weer in uploaden. Zo krijgen we heel goed in beeld welk effect de trainingen hebben op jouw conditie.

Natuurlijk horen daar ook diverse testen bij. 0-meting, en voortgang. Zodat je wel in de goede zones blijft trainen. Trainingen maak ik op basis van vermogen of hartslag. We gaan minimaal 3 maanden samenwerken. Het beste resultaat haal je als je minimaal 6 maanden voordat je topfit wilt zijn gaat starten met de trainigbegeleiding.

Kosten €69,- per maand (met een minimum van 3 maanden, hier zitten de testen, begeleiding en feedback bij in). Eenmalige opstartkosten, €39,-

AANMELDEN VOOR INDIVIDUELE TRAINING

Hartslagmeter

Als je komt trainen is het goed om een hartslagmeter bij je te hebben. Trainen in de juiste hartslagzones geeft meer resultaat.

Trainen op vermogen

Meer en meer prestatiegerichte recreatieve fietsers gebruiken een vermogensmeter op hun racefiets.

Ook voor trainingen of clinics op basis van vermogen kun je bij The Cycling Expert terecht. Met de binnentrainingen op de Wattbike (op vermogen) of Wahoo Kickr  Kickr Snap Powertrainer of de Cycleops indoor trainers. Ook buiten heb ik hier ervaring mee. Zelf fiets ik al enkele jaren met een vermogensmeter op mijn racefiets.

Trainen op vermogen geeft je accuraat inzicht over intensiteit, power versus heartrate, effectiviteit, of je energie verspilt en herstel. Kortom veel data om te gebruiken tijdens het fietsen en te analyseren na je rit. The Cycling Expert is dealer van verschillende merken vermogensmeters. Oa. 4iiii precision, Stages, BePro, Powerpod, Powertap en Rotor.  Vaak  eenvoudig te monteren vermogensmeter op de crank of als pedaal.

Koop je bij The Cycling Expert een vermogensmeter, dan wordt deze :

  • Voor je gemonteerd
  • Gekoppeld aan je fietscomputer (Device)
  • Gekalibreerd
  • Krijg je ook uitleg erover hoe te gebruiken en de data te interpreteren
  • Gaan we ook een rit maken om de praktijk te ervaren en uit te leggen.

Meer over vermogensmeters

trainingpeaks